Kitaplık: Birinci Şube-Seda Öz Yıldız

Kitabın Künyesi

Kitabın Adı: Birinci Şube

Yazar: Seda Öz Yıldız

Tür: Roman

Sayfa Sayısı: 415

Yayınevi: Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (KDY)

Baskı Sayısı: 1. Baskı

Romana gelirsek…

Bu roman ve yazarıyla, kendi oğlumun da polis olmasından kaynaklanan bir ilgiyle, polislere olan meylimden dolayı tanıştım. Tamamen tesadüf eseri yani.

Roman gerçek olaylara dayanıyor. Bu, kitabın ön kapağında zaten yazmakla birlikte, okurken de, gerçek ve tarihte bildiğiniz, tanıdığınız olayla ve kişilerle rastlaşıyorsunuz. Romana başlayınca, birdenbire  1970’li karmakarışık yılların ortalarında buluyorsunuz kendinizi. Sağ-sol çekişmeleri, çalkantılı siyaset ortamı ve siyasi eylemler, öğrenci olayları, kaos, karmaşa… Ve bütün bunların ortasında iki karşı gruptan iki genç kardeş polis, sonu bir trajediyle biten bir aşk hikayesi ve farklı hayatlar, yaşam mücadelesi.

Romanın kurgusu, anlatımı, olayların örgüsü, okuyucuyu yormadan kendisini okutuyor. Zorlayıcı bir roman değil. Okurken sıkmıyor. Romandaki kişi ve olayların, tarihlerin önemli bir kısmının gerçeğe dayanması, okurken ondan belgesel tadı alınmasını sağlıyor.

Yazar Doç. Dr. Seda Öz Yıldız, uzun yıllardır iç güvenlik yönetimi üzerine araştırmalar yapan, aynı zamanda Polis Akademisi’nde görevli bir akademisyen, bunu da kitabın arka kapağından öğreniyoruz.

Sonuç olarak Birinci Şube romanı, okunası, tavsiye edilesi bir roman olarak yazın dünyasındaki yerini almış. Ben çok beğendim, şiddetle tavsiyemdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir