LibreOffice: Popüler Ücretsiz Office Paketi

LibreOffice [1], [2] açık kaynaklı, mükemmel bir  Microsoft Office alternatifidir. Geniş bir açık kaynak topluluğu tarafından desteklenmekte ve modern ofis gereksinimlerine ayak uydurmak için sürekli olarak gelişirilmektedir.

LibreOffice, The Document Foundation‘ın tamamen ücretsiz ve açık kaynaklı bir ofis çözümüdür. OpenOffice’in yerini alması için geliştirilmeye başladı, devam eden süreçte ise çok daha güçlü bir alternatif haline geldi.

Eğer bir yazılımın kurulumu kolay ve birden fazla platformda kullanılabiliyorsa, kullanıcılar için iyi bir adaydır.

LibreOffice Linux, Windows ve macOS platformlarında kullanılabilir.

İşletim sisteminizin yazılım merkezinden veya Flathub ve Snapcraft aracılığıyla kolayca yükleyebilirsiniz. Kurulumu kolay ve genellikle sorunsuzdur.

LibreOffice, kullanıcı deneyimini yıllar içinde geliştirdi. Her şeyi estetik açıdan hoş hale getirmek için basit ve temiz bir yaklaşımı benimsedi.

Çok fazla gösterişli bir kullanıcı arayüzü olmayabilir. Ancak modern standartlara rahatlıkla uyum sağlıyor.

Eğer aradığınız tam olarak Microsoft Office’e benzer veya yakın bir kullanıcı arabirimi değilse, LibreOffice’in kullanıcı arayüzü gayet yeterli gelecektir.

LibreOffice’in, aşağıdaki özellikleri ücretsiz olarak sağladığı düşünüldüğünde, kesinlikle takdiri hak ediyor.

  • Math (Bilimsel formül)
  • Writer (Belgeler)
  • Impress (Sunumlar)
  • Draw (Çizimler)
  • Calc (Tablolar)
  • Base (Veritabanı)

LibreOffice ile ilgili yaşanması muhtemel sorunlarda, aktif kullanıcılardan oluşan topluluktan ücretsiz yardım alabilirsiniz. Ve kurulumla birlikte çok fazla  fazla özellik elde edersiniz.

Eğer bir kurum veya kuruluşsanız, LibreOffice’i kullanmak/yönetmek için ekibinize gerekli eğitimi sağlamak üzere size öncelikli teknik destek ve sertifika programları sağlayan LibreOffice profesyonel desteğini tercih edebilirsiniz.

LibreOffice, Microsoft Office dosyalarını (DOCS, XLSX ve PPTX) gayet iyi ve iş görecek şekilde işleyebilir. Ancak yine de, yüzde yüz bir uyumdan söz etmek mümkün olmayabilir. LibreOffice bu konuda FreeOffice veya SoftMaker Office’in Microsoft Office dosyalarını çok fazla bozulma olmadan işlemekle ilgili elde ettikleri ünlerinin bir tık gerisinde olabilir.

LibreOffice düzenli (ve sık) güncellemeler alır. Bu da LibreOffice’in hatalarının (büyük bir şey olmadığı sürece) çabucak düzeltildiği anlamına gelir.

LibreOffice, Mozilla Public License v2.0’ı ücretsiz ve açık kaynaklı bir ofis paketi olarak kullanır. Kurulum/cihaz sayısında kısıtlama olmaksızın, herhangi bir kullanım durumu için kurabilirsiniz.

Bitirirken…

Açık kaynak olup olmamasından bağımsız olarak LibreOffice ideal seçimdir. Kullanmak için kayıt olmanıza gerek yok, düzenli güncellemeler alıyor ve tüm büyük masaüstü işletim sistemlerinde mevcut. Yetmez mi?

LibreOffice’den hoşlanmıyorsanız (bazı insanlar arayüzünden hoşlanmaz) ve iyi bir kullanıcı deneyimi ile biraz daha iyi bir MS Office uyumluluğuna ihtiyaç duyuyorsanız, FreeOffice seçebilirsiniz.

Unutmayın! FreeOffice ücretsizdir, ancak açık kaynak değildir. Kafanıza takmıyorsanız, sizin seçiminiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir