İkinci Kitap Coşkusu

Ders kitapları, öğrencinin taşımasına kolaylık olsun diye, üç ayrı kitap halinde geliyor. Ben de, planlamaya göre hangi kitap işlenecekse onu veriyor, diğerlerini de zamanı geldiğinde vermek üzere dolabımda muhafaza ediyorum.

Hayat Bilgisi dersinin birinci kitabı bitti, ikinci kitapları dağıtmak üzere dolaptan aldım ve masamın üzerine koydum.

Kitapları görünce Muzaffer o kadar sevindi ki, ilk ona vermek istedim. Muzaffer buna daha çok sevindi, yerinde duramadı. Kitabı aldı.”Duy, ben bunu bir inceleyeyim.” dedi. Ben de espri olsun diye, sabırsızlıkla kitaplarının dağıtılmasını bekleyen sınıfa döndüm.

“Muzaffer bir incelesin bakalım, ondan sonra dağıtacağım.”

Muzaffer sayfaları çeviriyor, çevirdikçe her gördüğü yeni sayfaya başka bir heyecan, başka bir sevinçle tepki veriyordu. Onun bu abartılı tepkileri de sınıfın kitaplara kavuşma arzusunu körüklüyor, onlar da Muzaffer’in başına toplanıyorlardı. Baktım iş rayından çıkıyor, “Hadi oturun da, sizinkileri de dağıtayım,” dedim. Muzaffer başını kaldırarak şiddetle itiraz etti.

“Duy, ben daha incelememi bitiymedim.”

Güldüm, “Tamam o halde,” dedim. Muzaffer aynı heyecan ve coşkuyla devam etti. Bu sırada her sayfada bir arkadaşına dönüyor, heyecanla o sayfada olanları gösteriyordu. Nihayet son sayfaya ulaştı ve kitabı kapattı. Sonra kafasını kaldırarak keyiften sarhoş bir halde bana seslendi.

Tamam, incelemem bitti, şimdi dağıtabiliysin.”

Nihayet, Muzaffer’den izin çıkmıştı. Gülerek, sabırsızlıkla kitaplarını bekleyen öğrencilerime kitaplarını dağıttım.

Derse başladık. Konumuz “Evimiz ve Ailemiz” idi. İlk sayfada konuyla ilgili bir resim vardı ve bu resimde gördüklerini, resimden anladıklarını yorumlayarak anlatmalarını istedim. Resimde bir aile vardı. Dede, televizyonda bir film izliyordu.Bunu her öğrenci farklı bir şekilde ifade etti. Kimisi “Film izliyor,” kimisi “Kovboy filmi izliyor,” bazıları da “At yarışı izliyor,” şeklinde yorumladı. Muzaffer’in yorumu ise diğerlerinden bambaşkaydı.

“Dede at filmi izliyoy!”

12.12.2016, Salı, Gülyalı Merkez İlkokulu, Ordu 2/B Sınıfı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir