Komut Satırı(Uçbirim, Terminal) Öcü Değildir!

Komut satırı, Uçbirim veya Terminal, çoğu aceminin Linux sistemlerini kullanırken tereddüt yaşamasına neden olur. Çeşitli görevleri yerine getirmek için bir dizi komutta ustalaşmak zorunda olmayı hayal etmek, yeni başlayan bir kullanıcıda ister istemez bir fobi oluşturur. Ancak, durum böyle değildir, OLMAMALIDIR!

Linux’tan en iyi şekilde yararlanmak için komutlarda ustalaşmanız gereken günler çoktan geride kaldı. Yıllarca süren geliştirme ve iyileştirmelerden sonra, artık Terminal’de bir komut yazmakla aynı görevleri gerçekleştirebilen birçok GUI uygulamaları mevcut.

Buna ek olarak, KDE, Gnome gibi güçlü ve işlevsel masaüstü ortamlarının kullanımı, genel kullanıcı deneyimini daha da basite indirgedi. Ancak bu, yine de bazı temel komutları öğrenmeniz gerekmeyeceği anlamına gelmiyor. Hatta zamanla, işlemlerin daha hızlı yürütülmesi nedeniyle komut satırını GUI’den daha fazla sevmeye başlamanız bile büyük bir olasılıktır.

Sonuç olarak, komut satırı ve komutlar Linux’un en güçlü yanlarından biridir demek hiç de yanlış olmayacaktır.Ondan korkmak yerine onu sevmeye çalışmak ve ona alışmak, ileride elinizi çok güçlendirecektir. Bundan emin olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir