Openbox Menüsü

Openbox kurdunuz, fakat masaüstünde eksik olan bazı önemli şeyler var.Bir uygulamayı/programı başlatmanın bir yolu gibi…

Debian veya Debian’ın bir türevini çalıştırıyorsanız, Openbox menünüz tam olarak yukarıda gösterilene benziyorsa, kurulumla birlikte ‘bir Applications menu’nuz vardır ve buradan bir uygulamayı/programı başlatabilirsiniz.

Ayrıca, ‘Synaptic’ veya ‘apt-get’ yoluyla ‘menu’ paketini yükleyerek ‘Debian’ adı verilen ve standart Debian uygulamalarının ve işlevlerinin kategorize edildiği/basamaklandığı bir menü ögesine kavuşmuş olursunuz.

Bu menü öğesi, tüm normal uygulamalarınızı ve yardımcı programlarınızı bulacağınız yerdir. Tipik bir kategori/basamaklı menü olarak düzenlenmiştir, bu nedenle çeşitli alt menülerde gezindiğinizde mevcut programları, yardımcı programları ve uygulamaları bulabilmeniz gerekir. Böylece bir terminal penceresini veya bir web tarayıcısını doğrudan  Openbox menüsünden başlatabilmenin yanı sıra, diğer yardımcı program ve uygulamaları başlatmanın konforuna da kavuşmuş oldunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir