Elementary OS Kurmak İçin En Önemli 10 Neden

Elementary OS, güvenlik, kullanım kolaylığı ve güzelliğe vurgu yapan bir tasarıma sahiptir. MacOS’un görünümünü ve hissiyatını seviyorsanız, Elementary OS’u denemelisiniz.

Elementary OS’u duydunuz, belki de kurmayı planladınız ama nereden başlayacağınız ve neden kuracağınız konusunda hiçbir fikriniz yok mu? İşte size Elementary OS’u neden kurmanız gerektiğine dair kapsamlı bir kılavuz.

1. Gizlilik ve Güvenlik

Aslında Elementary OS’un gizlilik politikası her şeyi anlatıyor. Kullanıcılara düzenli olarak verilerinin gizliliğini hatırlatıyor. Elementary OS, kullanıcılara verilerin kendilerine ait olduğunu ve bilgilerin sızdırılmayacağını garanti ediyor. Bu işletim sistemi hakkında daha öne çıkan şey ise, kullanıcının hassas verilerini toplamamasıdır.

Buna ek olarak, reklam anlaşmalarına girmiyorlar, böylece bilgilerinizin güvenliğini garanti ediyorlar.

2. Kolay Öğrenilebilirlik

Elementary OS, diğer Linux dağıtımlarına kıyasla basit ve öğrenmesi kolay bir Linux işletim sistemidir. Masaüstüne girildiğinde, hemen hemen her şeyi bulmak yalnızca birkaç saniye sürer. Sol üst köşede bulunan uygulamalar menüsü, gezinmeyi çok daha kolay ve yönetilebilir hale getirir. Ek olarak ekranın altında konumlanan dock, bazı sık kullanılan uygulamalara erişim sağlamayı kolaylaştırır.

Elementary OS’un sağ köşesi, işletim sisteminin konfigürasyonunu kolaylaştıran ögeler içerir. Ses seviyesi, Wi-Fi, Güç ve Bluetooth göstergeleri, kullanıcıların işletim sistemini hızlı bir şekilde yönetmesini ve yapılandırmasını sağlar.

Ayrıca uygulama merkezi kullanıcıların uygulamaları, işletim sistemlerine hızlı bir şekilde yüklemelerine olanak tanır.

3. Basit ve İstikrarlı Arayüz

Tasarımdaki kolaylık, hem yeni hem de mevcut kullanıcıların Elementary OS’da gezinmesini kolaylaştırır.

Pantheon masaüstü, basitliğiyle işletim sistemini benzersiz kılar ve kullanıcı için onu çekici hale getirir. Kullanımı karmaşık olmadığı için kullanıcıları çeken basit bir arayüze sahiptir. Bu nedenle bu tutarlı arayüz, öğren

meyi basitleştirmesi sebebiyle daha fazla kullanıcıyı kendisine çekmektedir.

4. Kullanıcı Dostu Olması

Güzelliği olduğu kadar, Elementary OS kullanımı kolay ve kararlı olduğu için sevilmektedir. Linux’a alışık olmayan çoğu kullanıcı, karmaşık ve alışılmadık grafik kullanıcı arabirimi nedeniyle Linux işletim sistemlerini kullanmakta zorlanır. Tam da bu noktada Elementary OS, Linux’a yeni başlayanlar için mükemmel bir başlangıç noktası olarak adlandırılabilir.

Yeni başlayanlar, çok fazla yardıma ihtiyaç duymadan, Elementary OS ile hızlı bir şekilde anlaşabilirler.

5. Güzelliğin Şekil Bulmuş Hali

Bu işletim sisteminin görünen ana tasarım bileşeni, basitleştirilmiş bir grafik kullanıcı arayüzü ve güzelliğidir. Bunlar, çoğu insanı sistemini seçiminde kendine çeken önemli bileşenlerdir. Güzel panteon masaüstü, işletim sistemini çok çekici kılıyor.

Masaüstü, işletim sistemi içinde gezinmeyi çok daha yönetilebilir hale getiren benzersiz ve gösterişli animasyonlar içeriyor. Özenle seçilmiş duvar kağıtları, masaüstüne çok iyi uyarak zarif görünmesini sağlıyor.

Resim içinde resim modu, çoklu görev görünümü ve çoklu görevleri verimli bir şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olacak ve  rahatsız etmeyecek işlevler…

6. Mükemmel Topluluk Desteği

Elementary OS’un açık kaynak olmasıyla, kendini işine adamış katılımcılar ve gönüllüler, kullanıcılarının karşılaştığı sorunların çözülmesini sağlamak için her zaman değerli zamanlarını ve saatlerini harcamaya istekliler. Bu nedenle, kullanıcılar benzersiz bilgi işlem deneyimlerinin keyfini çıkarabilirler.

Forumlar, bloglar ve sosyal medya sayfaları, Elementary OS kullanıcılarına işletim sistemi hakkında gerekli bilgileri sağlıyorlar. Bu bilgiler, yeni başlayanlara Elementary OS’da nasıl gezinileceğini öğrenmelerine yardımcı olduğundan ve kullanıcı sorunlarının çözülmesinde önemli yardımcı olabileceğinden, hayati önem taşırlar.

7. Ebeveyn Kontrolü

Elementary OS, çocuklarınız için ebeveyn denetimi sağlayan yerleşik bir özelliğe sahiptir: Ekran Süresi ve Sınırları. Ebeveyn ve yönetici olarak, çocukların belirli bir süre boyunca uygulamaları kullanabilmesi için kullanım sınırlarını rahatlıkla ayarlayabilirsiniz.

8. Varsayılan Uygulamalar ve Uygulama Merkezi

Daha önce Linux kullandıysanız, yazılım merkezlerine aşina olmalısınız. Uygulama Merkezi, uygulamaları tanıtacak şekilde yapılandırılmıştır ve hem ücretsiz hem de ücretli uygulamalar ihtiva eder.

Elementary OS, varsayılan uygulamalarla birlikte gelir. Bu, kullanıcıların üçüncü taraf uygulamaları yüklemeden temel uygulamalara kolayca erişebileceği anlamına gelir.

9. Geliştirici ve Performans Dostu

Elementary OS geliştiricilerinin GUI’nin güzelliğine ve basitleştirilmesine yoğunlaşması, onun programlama uygulamalarını çalıştırmak için yetersiz olduğu anlamına gelmez. Elementary OS, geliştiriciler tarafından kullanılacak kadar güçlüdür, dolayısıyla da geliştirici dostudur.

Elementary OS’un en ilginç yanı, kullanıcıların çeşitli görevleri yerine getirirken çoklu görev yapmasına izin vermesi ve böylece iş yükünü azaltmasıdır.Elementary OS’un  göz alıcı arayüzü, onu takdir etmeye değer kılan performansla entegre edilmiştir.

10. Basitleştirilmiş Klavye Kısayolları

Elementary OS, sunduğu klavye kısayollarıyla kullanımı kolay bir grafik kullanıcı arayüzüne sahiptir. Fantastik tasarımı sayesinde, Elementary OS klavye kısayolları genel düzeni ile kullanıcı uyumluluğunu artırır. Elementary OS, kullanıcı verimliliğini ve üretken iş akışını iyileştiren özelleştirilebilir klavye kısayolları içerir.

Kısayollar, her zaman faydalıdır. Bu nedenle, kaliteli iş akışı için klavye kısayolları, erişim kolaylığını artırmak için kategorik olarak gruplandırılmıştır.

Bitirirken…

Yazımız, Elementary OS kurmanız için en iyi 10 nedeni kapsasa da, nedenler elbette bu saydıklarımızla sınırlandırılamaz. Bu makalede ele alınmayan, Elementary OS kurmak için daha fazla neden sıralanabilir.

Ne dersiniz, denemeye değmez mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir