Geçi Değildir O

Son dersimiz, Oyun ve Fiziki Etkinlikler dersi.Hava yağmurlu veya soğık olursa, oyun oynamak için dışarıya çıkma şansımız olmuyor. Bu durumda dersi çeşitli etkinliklerle içeride değerlendirmek zorunda kalıyoruz.

Bu gün de o günlerden biriydi. Dışarı çıkamadığımız için içeride oyun oynayalım istedik ve televizyonlardaki Çarkıfelek programından esinlenerek uydurduğumuz kelime oyununu oynamaya başladık.

Amacımız hem oyun oynamak, oyun oynarken de aynı zamanda kelime haznelerini geliştirmek, alfabeyi ezberlemek ve pekiştirmelerini sağlamak.

Tahtaya bir kelimenin her harfinin yerine bir çizgi çekiyorum.Herkes bir harf söylüyor, söylenen harf o kelimede varsa üste, yoksa çizginin altına yazılıyor.Çocuklar bu esnada çıkan harflerle kelimeyi tahmin etmeye çalışıyorlar.

Harflari söyletirken de, “Kodlayalım,” diyorum ve o harfl başlayan bir kelime söylüyorlar ki, burada da amacım kelime haznelerini zenginleştirmelerini sağlamak.Hem oyun, hem kelime bilgisi. Bir taşla iki kuş yani!

Yazdığım yeni kelime için harf söylemek üzere Aytekin parmak kaldırdı. Harfi söyledi.

“G”

“Kodla,” dedim, Aytekin kodladı:

“Geçinin G’si.”

Sınıf kahkahayı patlattı. Aytekin sınıfın neden güldüğünü anlamadan şaşkın şakın etrafına bakınırken, önünde oturan Baran arkasına döndü. “La oğlum, geçi değil o, keçi keçi!” dedi azarlar gibi.

Aytekin şöyle bir düşündü, kafasında durumu yorumladı, eliyle kafasını işaret etti, “Haaa,” diyerekgüldü ve hiç bozuntuya vermeden oyuna devam etti.

05.01.2017, Perşembe 2/B Sınıfı Gülyalı Merkez İlkokulu, Gülayı, Ordu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir