Linux Mint’i Bu Kadar Popüler Yapan En İyi On Neden

Linux Mint modern, zarif, güçlü ve kullanışlı; bir işletim sisteminde açık kaynaklı ürünleri ücretsiz olarak kullanılabilir ve kolayca erişilebilir hale getirmeyi hedefleyen, topluluk temelli bir Linux dağıtımıdır. Ubuntu temel alınarak geliştirilmiştir, dpkg paket yöneticisini kullanır.

Linux Mint, birçokları tarafından, temel alındığı dağıtıma kıyasla daha iyi bir işletim sistemi olarak görülür ve övgü alır.

Bu makalede, Linux Mint’i popüler yapan nedenlere bakıyoruz.

Neden Linux Mint ideal bir seçimdir?

1. Kolay Kurulum

Linux Mint projesinin ana hedeflerinden biri; ister teknoloji meraklısı ister yeni başlayan biri olsun; ilgilenen kullanıcılar için kurulum sürecini basitleştirmektir. Resmi sitelerinin indirme sayfasında (ve yansılar aracılığıyla), kurulum için önyüklenebilir medya oluşturabileceğiniz ISO görüntüleri mevcuttur.

ISO görüntüleri kurulum prosedürünü kolaylıkla yapmaya yardımcı olan bir GUI yükleyici içerir. Böylece yeni Linux Mint sisteminizi bir kahve içimlik bir zamanda çalışır duruma getirmiş olursunuz.

2. Güzel Bir Masaüstü

Linux Mint’in geliştiricileri dağıtımı basitleştirmeyi amaçlamayan bir yol da izleyebilirlerdi elbette, ama onlar bunun yerine güzel simgeler, pürüzsüz animasyonlar, geçişler ve güvenilir çoklu görevlerle dağıtımı modern tutmak için çabaladılar ve bu konuda oldukça fazla yol kat ettiler.

Tüm bu avantajlar, çalıştırdıkları masaüstü ortamında, yani Cinnamon, MATE ve Xfce’de bir araya getirilir. Böylece tüm Linux Mint sürümleri, onları kullanmayı keyifli bir deneyim haline getirmek için tutarlı ve modern bir kullanıcı arayüz sunar.

3. Aşinalık

Windows’a aşina olan kullanıcılar, tanıdık kullanımından dolayı Linux Mint kullanırken kendilerini evlerinde gibi hissederler. Yapılandırma ve gezinme seçenekleri, diğer işletim sistemlerinden farklı bir yapı kullanmadığı için aradığınızı bulmak kolaydır.

Daha basit bir ifadeyle, Linux Mint’i kurduğunuz andan itibaren kendinizi sistemin içinde kaybolmuş hissetmezsiniz ve ister Windows, ister macOS veya başka bir sistemden gelmiş olun, yolunuzu kolaylıkla bulabilirsiniz.

4. Sürücüler, Multimedya ve Araç Desteği

Linux Mint, kullanıcıların Ubuntu ile yaşadığı eksiklikleri iyileştirmenin yanı sıra, alternatif dağıtımlarda eksik olan çeşitli araç ve hizmetlerin entegrasyonunu hedefleyen yenilikçi hamleler yapmak amacıyla geliştirilmiştir/geliştirilmektedir.

Bu nedenle, Linux Mint, multimedya formatlarını, sürücüleri ve geliştirme, araştırma vb. araçları destekleme konusunda önemli ölçüde iyi bir referansa sahiptir. Muhtemelen bilgisayarınızda Linux Mint ile ilgili uyumluluk sorunları da yaşamazsınız.

5. Açık Kaynak Felsefesi

Linux Mint, açık kaynaklı projelerin sıkı bir destekçisidir ve ücretsiz ve açık kaynaklı paketlerin, güvenilir bir paket yöneticisi ile birlikte kullanıcılara sunulmasını sağlamak için Debian ve Ubuntu’dan yararlanır.

Kullanıcıların özel veya kapalı kaynaklı yazılım yüklemelerini engellemiyor olmanın yanında, felsefe olarak, kullanıcıların istedikleri uygulamalarla makul olduğu sürece istediklerini yapma özgürlüğüne sahip olmalarını destekler.

6.Kolay Öğrenme

Linux Mint, bilgisayar meraklılarını, sistemin iç işleyişini anlamaya çalışarak, sistemleri hakkında daha fazla şey öğrenmeye teşvik eder. Bu amaçla Linux Mint, kolayca kullanılabilecek şekilde inşa edilmiştir.

7. Kullanılabilirlik ve Özgürlük

Linux Mint% 100 ücretsizdir ve açık kaynaklıdır. Bu da onu istediğiniz her şey için kullanma hakkına sahipsiniz demektir.

Linux Mint ayrıca, bazı güvenilir bağlantılar üzerinden, erişilebilir ve ücretsiz olarak resmi destek sunar.

8. Güvenlik ve Gizlilik

Zarafet, basitlik ve güvenilirlikle birlikte gizlilik, Linux Mint’in felsefesinin merkezinde yer alır ve geliştiriciler, işletim sisteminde çalışan tüm hizmetlerin, kullanıcıların veri gizliliği haklarına saygılı olmasını sağlamıştır.

9. Yardımsever Bir Topluluk

Linux Mint, geliştiricilerin fikirlerinin pratik hale getirilmesi için kullanıcılardan ve ilgilenen geliştiricilerden gelen geri bildirimleri teşvik ettiği, topluluk odaklı bir projedir.

Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insan tarafından kullanılır. Topluluğun her yeni kullanıcısı her zaman konukseverlikle karşılanır ve dokümantasyonun yeterli olmadığı durumlarda kullanımıyla ilgili sorunların nasıl çözüleceğine ilişkin ipuçlarını, çözümleri ve kılavuzları kolayca bulur.

10. Daha İyi Olmak İçin Tasarlanmışlık

Yukarıda belirtilen tüm nedenleri kapsayabilen neden işte budur: “Linux Mint her şeyde, özellikle de alternatif dağıtımların halihazırda çok iyi yaptığı şeylerde en iyisi olmaya çalışır.”

Bitirirken…

Linux Mint, bir Linux işletim sistemi kullanmanız için gereken tüm nedenleri bünyesinde barındırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir