Openbox’ta Nitrogen Kullanarak Masaüstü Duvar Kağıdı Ayarlama

Openbox’ta masaüstü duvar kağıtlarınızı yönetmek için; menü yönetimi, paneller ve hemen hemen başka her şey için olduğu gibi; bununla ilgili de bir program yüklemeniz gerekecektir. Bunun için kurmanız gereken paket, nitrogen‘dir. Debian için:

nitrogen‘i kurduktan sonra, bir terminal komutu yardımıyla çalıştırabilir ve kullanmak istediğiniz görüntü dosyalarının bulunduğu yolu gösterebilirsiniz.

nitrogen, komut satırında belirtilen noktadan başlayarak dizin hiyerarşisi içerisinde arama yapacak ve ardından duvar kağıdı için kullanılabilecek resimleri liste halinde sunacaktır. Tek yapmanız gereken, listeden birini seçmek ve ‘Uygula’ düğmesine tıklamak. Görüntü boyutu ekran boyutuyla eşleşmiyorsa, görüntünün nasıl ayarlanacağını veya değiştirileceğini kontrol etmek için ekranın sol alt köşesindeki ‘Automatic’ seçeneğindeki ayarlar yardımıyla gerekli düzenlemeler yapılabilir.

Bu şekilde ayarlanan duvar kağıdı, oturumu kapatıp açana veya yeniden başlatana kadar, yalnızca geçerli oturum için etkili olacaktır. Bir sonraki girişinizde tekrar ayarlanması gerekecektir.Neyse ki nitrogen bu konuda da yardımcı oluyor. Tek yapmanız gereken,  ~/.config/openbox dizinindedeki ‘autostart’ dosyanıza bir satır eklemek:

Bu komut satırı, seçtiğiniz duvar kağıdını nitrogen‘in son çalıştırıldığı zamana ayarlayacak ve en son seçtiğiniz resmi hatırlayarak masaüstü resmi olarak her oturumda düzenleyecektir.

Çoğu insan önceden hazır masaüstü ortamlarından biriyle mutlu olur. Ancak, masaüstlerini, kendi ihtiyaçlarına veya üzerinde çalıştığı donanıma göre kapsamlı olarak uyarlamak isteyen kullanıcılar, nitrogen‘i etkili bir Openbox aracı olarak kullanabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir