Linux’u Küçük İşletmeniz İçin Önemli Kılan Faktörler

Çok sayıda modern şirket Linux’u biliyor ve birçoğu yıllardır çeşitli dağıtımları şu veya bu şekilde kullanıyor. Uzun yıllardır büyük şirketler bunu sunucularla çalışmak için kullanıyor.

Birçok kişi büyük şirketlerin neden bunu kullandığını merak eder. Linux hangi faydaları sağlıyor ki kullanıyorlar?

Linux aslında sadece büyük şirketler için değil aynı zamanda küçük ve orta ölçekli işletmeler için de uygundur.

Gelişimiyle birlikte Linux, sadece büyük bilişim teknolojisi şirketlerinin değil, aynı zamanda küçük ve orta ölçekli işletmelerin de ilgisini çekiyor.

Bu yazıda Linux işletim sistemini kullanmanın en önemli faydalarını ele alıyor ve küçük işletmeler için de onu önemli kılan faktörlere değiniyoruz.

Tutarlılık ve Güvenilirlik

Linux harici  işletim sistemleriyle çalışmak zorunda kaldıysanız, çeşitli sorunların ne sıklıkta meydana geldiğini ilk zaten deneyimlemişsinizdir. Bu tür sorunlar, işletmeler için ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle firmalar güven ve istikrar arayışındadır. Linux size tüm bunları garanti edebilir ve gerçek bir gönül rahatlığı sağlayabilir.

Birçok şirket, ihtiyaçlarını karşılayacak yazılımlar konusunda yardım almak için bir yazılım şirketine başvurur. Yazılımlar ne kadar kaliteli olursa olsun, işletim sistemindeki hatalar felaketle sonuçlanabilir. Linux’u seçerek, şirketinizin üretkenliğini ve satışlarını olumsuz etkileyecek sorunlarla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.

Maliyet

Şirketler lisanslı işletim sistemleri, çeşitli yazılımlar ve çok daha fazlası için büyük miktarda para harcıyor. Mevcut dağıtımlardan herhangi birini seçerek neredeyse her şeyi ücretsiz olarak alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken işinize uygun dağıtımı seçmek. Herhangi bir desteğe ihtiyacınız olması durumunda, diğer işletim sistemi veya yazılımlarla karşılaştırıldığında çok daha ucuza gelecektir.  Bu, özellikle her kuruşun önemli olduğu küçük ve orta ölçekli işletmeler için oldukça önemlidir.

Performans ve Ölçeklenebilirlik

Kapasite sıkıntısı olduğunda veya ölçeklenebilirliğe ihtiyaç duyulduğunda, şirketlerin ekipmanlarını yükseltmeye nasıl ve nereden başlayacaklarını düşünmesi gerekir. Bunun elbette yüksek bir maliyeti olur. Ayrıca şirketlerin çeşitli tedarikçilerle uğraşması gerekir ve bu da çok zaman alır.

Linux kullanarak bu tür sorunlardan tek seferde kurtulabilirsiniz. Linux performans ve ölçeklenebilirliği de şirketinize garanti eder.

Güvenlik

Sistemin açık kaynak olması nedeniyle herhangi bir mühendis veya geliştirici onda değişiklik yapabilir. Kullanıcılar tüm güncellemeleri sürekli olarak izler ve test eder. Bu, yeni bir şeyin ortaya çıkmadan önce birçok kişi tarafından test edilmesini sağlar. Bu bakımdan herhangi bir güncelleme yüklemek isteyen herkes, yüksek güvenlik standartlarında gerçekleştirilecek yüksek kalitede bir güncelleme alacağına güvenebilir.

Linux ekosistemi sürekli gelişiyor, güncellemeler oldukça sık yayınlanıyor. Böylece her kullanıcı sürekli gelişen bir işletim sistemine erişmiş oluyor.

Seçme Özgürlüğü

Her birinin avantajları ve dezavantajları olan çok sayıda dağıtım vardır. Bu sayede ister büyük şirketler, ister küçük ve orta ölçekli işletmeler, kendileri için ideal olanı seçme fırsatını yakalar. Şirketlerin yalnızca doğru desteği seçmesi gerekiyor, o kadar.

Özelleştirme

Linux’la size uygun bir ortam oluşturma fırsatını yakalarsınız ve bunu yaptığınızda da lisans veya telif hakkı sorunlarıyla karşılaşmazsınız. Neye ihtiyacınız olduğunu anlayan uzmanlar her şeyi ihtiyaçlarınıza göre uyarlayabilir. Halbuki diğer işletim sistemleri bu seçeneği sunmazlar.

Bitirirken…

Şirketler, işletmeleri için işletim sistemi seçerken Linux’u düşünmeli ve sunduğu faydalara dikkat etmelidir. Donmalar olmaması, güvenilirlik, düşük maliyetler, gelişmiş güvenlik, yüksek performans ve işletmeniz için neyin işe yarayacağını seçebilme özgürlüğü Linux’u en iyi seçim haline getiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir