Temel Bir Openbox Başlangıç Rehberi

Openbox, Linux için son derece özelleştirilebilir, hafif ve hızlı bir pencere yöneticisidir. Sadeliği ve kullanım kolaylığı ile bilinir. Openbox, C dilinde yazılmıştır ve özelleştirme için XML tabanlı yapılandırma dosyalarını kullanır. Pencere yerleşimi, masaüstü organizasyonu ve kısayol tuşları konusunda çok fazla esneklik sunar.

Openbox’ın benzersiz özelliklerinden biri, temaları ve eklentileri desteklemesidir. Kullanıcılar önceden hazırlanmış çeşitli temalar arasından seçim yapabilir veya kendi temalarını oluşturabilir. Görev çubukları, sistem monitörleri ve menü düzenleyicileri gibi birçok eklenti de Openbox’a işlevsellik ekleyebilir.

Openbox, hafif ve son derece özelleştirilebilir bir pencere yöneticisi isteyen kullanıcılar için mükemmel bir seçimdir. Bireysel kullanıcıların ihtiyaçlarına ve tercihlerine uyacak şekilde kolayca özelleştirilebilir. Aynı zamanda hızlı ve verimlidir ve bu da onu daha eski veya daha az güçlü makineler için iyi bir seçim haline getirir.

Openbox, Debian ve Debian tabanlı dağıtımlara aşağıdaki adımlarla kurulabilir.

İlk önce aşağıdaki komutu kullanarak Openbox paketini kurun:

Halihazırda kurulu değilse, LightDM gibi bir giriş yöneticisi kurun:

Şimdi, geçerli oturumunuzdan çıkış yapın ve oturum açma ekranından pencere yöneticiniz olarak Openbox’ı seçin.

Hepsi bu kadar! Artık Debian/Debian tabanlı sisteminizde Openbox kurulu olmalıdır. Bundan sonrası sadece sizin hayal gücünüzle sınırlıdır. XML yapılandırma dosyalarını düzenleyerek, temalar ve eklentiler yükleyerek özelleştirebilirsiniz.

Favori bir Openbox tema koleksiyonuna buradan göz atabilirsiniz. Bundan başka Deviantart, box-look.org gibi sitelerde gezinebilir, sisteminizi dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.

Ayrıca WebGüncesi’nin Openbox kategorisinden yardım alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir