ObConf(Openbox Yapılandırma Merkezi) ve İşlevleri

ObConf(Openbox Yapılandırma Yöneticisi), Openbox için bir  ‘yapılandırma merkezi’dir. Her biri farklı yapılandırma parametreleri kümesi içeren sekiz sekme barındırır. Bu sekmelere bir göz atalım…

Tema: Pencere kenarlıkları ve menüler için renkleri ve vurguları seçmemize imkan verir.

Görünüm: Pencere başlık çubuğu denetimlerinin içeriğini ve sırasını belirler. Buradaki ana fikir, pencere başlığının her zaman başlık çubuğunda ortalanmış olması ve pencerenin sağ veya sol tarafına yerleştirilebilen düğmeler yardımıyla başlık çubuğunun otomatik olarak genişlemesidir.Her bir öge bir harfle temsil edilir.Varsayılan değer, pencere simgesini sol tarafa, simgeleştir, büyüt/küçült ve kapat düğmelerini sağ tarafa yerleştiren NLIMC’dir. Düğmelerin yerlerini değiştirmek için harf kombinasyonunu değiştirmek yeterlidir.

Yine Görünüm sekmesinden Yazı Tipleri ile ilgili her türlü değişiklik ve özelleştirme yapılandırılabilir.

Pencereler: Pencerelerin yerleşimini, odağını ve konumlandırmasını, birden çok ekranın nasıl yönetileceğini belirler.

Taşı ve Yeniden Boyutlandır: Hareket ederken pencere içeriğinin korunup korunmayacağı (korunmaya çalışılması) ve boyutlandırma sırasında boyut bilgilerinin dinamik olarak görüntülenip görüntülenmeyeceği gibi davranışları belirler.

Fare: Fare hareketi ile pencere odak aktarımının nasıl yönetileceğini ve başlık çubuğuna çift tıklatıldığında hangi eylemin gerçekleştirileceği bu sekmeden belirlenir.

Masaüstleri: Sanal masaüstlerinin sayısını, adını ve değiştirme sırasında uyarı görüntülenmesini belirler.

Kenar Boşlukları: Eğer bir panel veya rıhtım kullanmıyorsanız, ekranın kenarlarında birkaç piksel boşluk bırakmak, bir pencere yöneticisinde masaüstü arka planına veya menüye erişebilmek için yararlı olabilir.

Uygulama Tablası: Uygulama tablası(Rıhtm olarak ta adlandırılabilir), dockapps adı verilen uygulamaların bulunduğu bir tabladır.Bu yugulamalardan biri etkin olmadıkça tabla görünmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir