Kitaplık: Uzakların Şarkısı-Kaan Murat Yanık

Kitabın Künyesi

Kitabın Adı: Uzakların Şarkısı

Yazar: Kaan Murat Yanık

Tür: Roman

Sayfa Sayısı: 388

Yayınevi: Ketebe Yayınları

Baskı Sayısı: 1. Baskı

İlişkili: Kitaplık: Sular Üstünde Gökler Altında

Yazarın bundan önce okuduğum romanı Sular Üstünde Gökler Aldında ile tanışmıştım Kaan Murat Yanık ile. Anlatımını, akıcı dilini, zeka dolu kurgusuyla tarzını çok sevmiştim.

Yine tarih kokan, büyülü gerçeklik rüzgarının her şeyi uçurduğu fantastik bir dünyanın ortasında buldum kendimi Uzakların Şarkısı ile. Bu fantastik dünya beni sardı sarmaladı, Gülbadem’in rehberliğine Zencefili’in zekasıyla öncülük etmesiyle, diğer kahramanları da yanına alarak o diyardan bu diyara götürdü. Heyecan, entrika, aşk, gizem rüzgarları esti kitabın her sayfasında.

Roman aslında başlangıçta bize bir hikaye vadederken, birdenbire bambaşka bir dünyaya sıçrıyor ve o dünyanın içinde oradan oraya koşturup duruyoruz. Bu koşturmacalı hikayenin içinde çeşit çeşit karakterler çok başarılı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Olaylar öyle bir akıyor ki, sıkılmadan, heyecan içerisinde alıp götürüyor okuyucusunu. Masalsı bir dünyanın içinde yolculuk ederken zaman zaman mutlu olmadan, zaman zaman da hüzünlenmeden edemiyorsunuz.

Rastladığım bazı yorumlarda sıkıcı bulanlar olmuş, olabilir. Herkes her şeyden aynı tadı alacak diye bir kural yok. Tarih, gizem, entrika, fantastik bir dünya… Seviyorsanız, zevkle okuyacağınızdan eminim.

Kitabın arka kapağından:

“İyi bir kitap okumak, hayat kurtarabilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir