Kitaplık: Sular Üstünde Gökler Altında-Kaan Murat Yanık

Romanın kısa künyesi ile başlayalım.

Sular Üstünde Gökler Altında, Ketebe tarafından yayınlanmış. Basım yılı 2023 ve bendeki kopyası 1. Basım, daha yeni anlayacağınız. Roman 345 sayfa ve her sayfası sizi maceradan maceraya sürüklemeyi garanti eder cinsten.

Deniz, tarih, gemiler, macera… Bütün bunları seviyorsanız, Sular Üstünde Gökler Altında bunların bileşimini size harika bir şekilde sunuyor.

Sular Üstünde Gökler Altında bir roman.15 yüzyılın son demlerine yelken açtırıyor okuyucusuna. İstanbul’dan alıp Kırım’a götürüyor önce. Bu yolculuk hayal kırıklığıyla biten bir aşk acısıyla son buluyor. Kalender ki kahramanımız olur kendileri, bu acıyı unutabilmek için İspanya’dan Güney Amerika’ya kadar Okyanus’larda sürükleniyor ve kendisini Kazablanka’da bulup oradan ver elini İstanbul diyerek en baştaki aşk acısının kaynağı Ustinya’ya kadar ulaşıyor tekrar.

Kalender, yaşadığı talihsizliklerin de etkisiyle, dünyası ne kadar genişlerse genişlesin, acılarından kurtulamıyor, kalabalıkların içinde yalnızlaşıyor, yol aldıkça acıları acıları azalmak yerine artıyor.

Denizlerdeki yolculuğunda kahramanımıza büyük kaşif Kolomb, korsanlar, şövalyeler, papazlar, yerliler… eşlik ediyor. Kahramanımızla birlikte okuyucular da masmavi denizlerde, bakir topraklarda, gizemli yerlilerle birlikte muhteşem bir olaylar döngüsünde buluyor kendisini.

Roman harika bir serüven sunuyor bizlere. Türü sevenler için tam bir okuma şöleni. Romana başladıktan sonra elinizden bırakmak istemiyorsunuz.

Romanın yazarı Kaan Murat Yanık ile bu ilk buluşmamdı. Anlatımını ve üslubunu sevdim. Ne olaylar, ne de anlatım, cümleleri anlamak, aralarında bağ kurmak için onları tekrar tekrar okumamı gerektirmedi. Anlaşılır ve sade. Neyin ne olduğunu rahatlıkla anlayıp aklınızda tutabiliyorsunuz. Ben bu tür anlatımı seviyorum, beynimi allak bullak etmiyor. Olaylar yumağını çözmek için kırk takla atmıyorsunuz.

Hülasası, yukarıda söylediğim gibi denizi, tarihi, gemileri, macerayı seviyorsanız, bu romanı da severek okuyacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir